SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

JAKI GPS

  • Klatka piersiowa należy do znanych partii „dyskotekowych”, tj. obok bicepsa, tricepsa i mięśni naramiennych, często jest trenowana po to, aby robić wrażenie na płci przeciwnej. Moim zdaniem nadmierny trening wspomnianej grupy jest zbędny. Przerost mięśni piersiowych sprawia, iż sylwetka przestaje być atrakcyjna. To samo dotyczy treningu mięśnia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3234 Data: 2021-09-19 07:00:33
  • Wiele osób nigdy nie podejmuje próby pozbycia się tkanki tłuszczowej. Są to osobnicy niby wytrenowani, ale mający o wiele za dużo tkanki tłuszczowej. Tego typu "siłowniowy bywalec" kieruje się następującą logiką: „nie będę redukował, bo stracę mięśnie”. Paradoksalnie brak przeprowadzonej redukcji tkanki tłuszczowej skutecznie hamuje dalszy wzrost [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1458 Data: 2023-11-26 18:22:20
  • HIIT to trening interwałowy wysokiej intensywności. Wbrew artykułom w sieci i błędnym zaleceniom, nie każdy trening interwałowy musi przebiegać w strefie wysokiej intensywności, nie każdy trening interwałowy jest też HIIT. HIIT to bardzo wąska nisza, wycinek. Większość treningów interwałowych wcale nie musi się charakteryzować wysoką [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3958 Data: 2020-02-14 07:43:20
  • Na wielu stronach w sieci przedwcześnie ogłoszono, iż potencjał aerobów „się skończył”, „cardio nie ma sensu”, aeroby nie działają lub są przeżytkiem. W wielu badaniach naukowych wykazano, iż interwały i aeroby dają zbliżone efekty z tym​, że interwały pozwalają zaoszczędzić masę czasu (40-50%).  To jakie interwały mam wybrać? Nie da się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13050 Data: 2018-06-11 12:17:58
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20757 Data: 2019-05-29 09:15:06